19-10-2021

Ik heb me laten verleiden...

Afgelopen weekend was ik uitgenodigd op het verjaardagsfeest van een goede vriendin. Het was het eerste échte feestje sinds lang en voor de gelegenheid wilde ik er nog eens volledig voor gaan. Ik had in mijn favoriete winkel het perfecte kleedje gevonden: een cocktailjurkje met gele accenten.
Toen ik een paar dagen later opnieuw in het centrum liep, werd mijn aandacht getrokken door een paar mooie, knalgele pumps die vanuit de etalage naar mij lachten.

Ik werd als vanzelf naar binnen gezogen: deze schoenen zouden perfect passen onder mijn jurkje.
Euforisch verliet ik de winkel (met een paar gele pumps onder de arm)
Ik wist het nu al: de avond zou niet meer stuk kunnen. Het feestje op zich was fantastisch: iedereen vermaakte zich kostelijk en mijn vriendin vertelde aan iedereen die het horen wilde dat ze op die manier elk jaar wel 30 wilde worden.


Wat mijzelf betreft: het advies dat ik al jaren aan mijn klanten verkondig over de aankoop van nieuwe schoenen, heb ik zelf genegeerd!

De schoenen die ik kocht waren een impulsaankoop en mijn voeten hebben een ganse avond afgezien.
Al jaren geef ik tips aan ieder die het horen wil over waarop je moet letten als je nieuwe schoenen koopt.
Ik heb met dus laten verleiden door het beeld van de perfecte outfit en droeg geen zorg voor mijn voetjes.

Na een avond dansen had ik blaren op enkels en tenen en drukte mijn nagel in mijn teen

Ik ontdekte dat ik ook blootvoets kan dansen!

Daarom (voor iedereen en ook voor mezelf!) nog eens mijn beste tips voor de aankoop van nieuwe schoenen:


 1. Kies voor kwaliteit
  Mijn mooie gele pumps heb ik voor amper € 15 gekocht en eigenlijk had ik het toen al moeten weten. Kwalitatief goede schoenen kosten geld! Niet dat je schoenen minstens € 200 moeten kosten, maar meestal is de regel: hoe duurder de schoen, hoe beter de kwaliteit!

 2. De ene schoenmaat is de andere niet
  De maten verschillen van merk tot merk. Als je maat 38 hebt, kan dit verschillen van het merk. Wees niet bang om eens een maat groter/kleiner te passen.

 3. Pas altijd beide schoenen
  Echt wel! Je voeten zijn nooit helemaal gelijk en soms kan er een paar centimeter verschil zijn! Pas dus beide schoenen zodat je zeker bent dat ze aan beide voeten goed zitten. 

 4. Loop even rond terwijl je past
  Blijf niet zitten maar loop rond in de winkel. Op die manier komen je voeten onder druk te staan en zal je snel merken of de schoen al dan niet ergens knelt.

 5. Zorg dat je tenen voldoende ruimte hebben
  Dit advies sloeg ik zelf compleet in de wind. Hoe later op de dag, hoe meer je voeten gaan zwellen. Dat betekent dat er minder ruimte is voor je voeten en tenen en dàt is de oorzaak van blaren. Als je tijdens het passen al voelt dat er weinig ruimte is, laat het paar dan voor wat het is.In elk geval is het goed dat ik mezelf nog eens kan herinneren aan de zaken waarop ik moet letten bij de aankoop van nieuwe schoenen.
Maar eerlijk?
Ik kan niet garanderen dat het mij nooit meer zal overkomen :-)
Want soms laat je je verleiden tot de finishing touch bij een killer outfit!

BLOG pedicure Gent

Heb je nog vragen? Je kan altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Wil je nog meer info over pedicure, kijk nog even op onze homepagina.